ΠΕΡΑΙΑ

Η Περαία αποτελεί επιλογή μόνιμης κατοικίας πολλών Θεσσαλονικέων, γιατί έχει το πλεονέκτημα να είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, με βραβευμένα με Γαλάζια Σημαία πεντακάθαρα νερά, αλλά, ταυτόχρονα πολύ κοντά σε μία μεγαλούπολη, όπως είναι η Θεσσαλονίκη. Σημείο αναφοράς είναι ο μεγάλος της πεζόδρομος με τις ψαροταβέρνες πάνω στην αμμουδιά με μία τεράστια ποικιλία φρέσκων ψαριών απευθείας από τα νερά της Χαλκιδικής.

ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Οι Νέοι Επιβάτες, γνωστοί και ως Μπαξές και Μπαξέ Τσιφλίκ, αποτελούν από το 1928 τόπο έλξης και θερινής παραθέρισης των Θεσσαλονικέων, λόγω και της τακτικής επικοινωνίας με καραβάκια. Τα πρωινά τους τα περνούσαν στη θάλασσα και τα βράδια διασκέδαζαν στις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Η Γαλάζια Σημαία και τα αναρίθμητα τραπεζάκια μπροστά στο κύμα αποδεικνύουν ότι η παράδοση...συνεχίζεται!

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Ένα χιλιόμετρο παραλίας με ψιλή άμμο μόλις 25 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη; Όχι δεν ονειρεύεσαι! Μία τεράστια παραλία, γεμάτη ομπρέλες, ξαπλώστρες και μικρά ταβερνάκια σε περιμένει. Συνδύασε θάλασσα με υπέροχες γεύσεις και απόλαυσε την υπέροχη θέα. Συμβουλή: Μείνε μέχρι το σούρουπο και απόλαυσε την Αγία Τριάδα φωταγωγημένη.